terug

Joost Bijlsma – Groene koers

Verduurzaming versnellen met verhalen en door kennis te delen. Dat is de missie van Joost, duurzaam DNA-detective voor de zorgsector.

Al meer dan vijftien jaar vertelt hij verhalen over verduurzamen en ontwikkelt hij publicaties. In die jaren heeft hij honderden bestuurders en ondernemers geïnterviewd. Het zwaartepunt verschoof langzaam maar zeker naar de zorg. Door zijn werk voor zorgaanbieders en -vakbladen kent hij de sector op zijn duimpje en weet welke beweging daar nodig is.

Advies

Sinds het begin van de Transition Twenties legt Joost met Groene Koers visie en waarden vast in opdracht van zorgbestuurders. Ook ondersteunt hij hen bij het in kaart brengen van duurzame kansen en het uitzetten van een groene koers. Met zijn ervaring als jurist en journalist is Joost een kritische meedenker. Luisteren beschouwt hij als zijn voornaamste vaardigheid.

Boeken

Met zijn uitgeverij Magma Publicaties ontwikkelt Joost publicaties die hij eventueel zelf uitgeeft. Voorbeelden hiervan zijn De duit en de fluit (2017), biografie van zorgtopvrouw Joke Storm en Heel de Zorg, gids over duurzame zorg (2022). Recent schreef hij BuurtzorgT, onze ziel in tien symbolen (verschenen in 2024) dat het duurzame DNA van deze organisatie toont.

Contact

Bel 06-16434312 of mail naar joost@groenekoers.nl voor een ontmoeting. Joost is ook bereikbaar via Linkedin of zijn website.